Over mij en mijn camera

Geboren en opgegroeid in Woerden en nu woonachtig in het pittoreske Linschoten. Mijn beroep is Security Manager en mijn favoriete hobby is fotograferen. Ik ben een echte amateur-fotograaf en werk niet in opdracht. In 2016 ben ik begonnen aan de deeltijdstudie tot vakfotgraaf aan de Fotovakschool in Rotterdam. In 2018 heb ik de opleiding succesvol afgesloten met het diploma vakfotografie.

Een andere hobby is het poetsen, bewonderen en rijden van mijn Fiat500L uit 1971. De Fiat is ook een dankbaar onderwerp om te fotograferen. Verder doe ik nog een beetje aan fitnessen vind ik het ook leuk om te koken.

Alle foto’s die op deze site staan zijn automatisch beschermd door het auteursrecht. Mocht je iets zien wat je wilt gebruiken, neem dan even contact op. Ik ben geen beroepsfotograaf, deze website is louter een privézaak en is op geen enkele wijze gerelateerd aan mijn dagelijks werk. Als je een leuk idee hebt voor een fotoshoot, tips wilt uitwisselen of vragen hebt neem dan gerust contact met mij op! Ik kijk er naar uit!

Mijn camera en objectieven

“The best camera is the one that is with you .....” quote van fotograaf Chase Jarvis

Mijn eerste spiegelreflex camera was een Minolta, type 5000 welke aangeschaft werd voor de geboorte van onze eerste dochter begin 1991. Dit was uiteraard een analoog exemplaar met de bekende fotorollen. Fotorollen welke 12, 24 of 36 foto's konden bevatten. Bij aanschaf van een fotorol moest je besluiten voor zwart/wit of kleur en de ISO waarde. Onnodig te vermelden dat je dit tegenwoordig per foto kan bepalen danwel het softwarematig achteraf bepaalt. Eind 2004 werd de overstap gemaakt naar een Digitale spiegelreflex camera, de Nikon D70. Een goed toestel maar ik kon er niet goed mee omgaan. Al snel werd overgestapt naar een Konica Minolta D7. Een prima camera met snelle bediening en veel overzicht over de instellingen. De D7 werd opgevolgd door de Sony Alpha 700. Momenteel werk ik met veel plezier met twee Sony camera's. De (speigelreflex) Alpha 99M2 en de (systeemcamera) 7R, beide ‘Full frame’ camera's met de objectieven:

 • Sony Carl Zeiss (A) 24 - 70 F 2.8
 • Sony Carl Zeiss (E) 24 - 70 F 4
 • Konica Minolta zoom 17 - 35 mm F 2.8 
 • Sony vast brandpunt 50 mm F1.8
 • Tamron SP 70 - 200 mm F 2.8 DI USD Sony  

Daarbij gebruik ik een externe flitser van het merk Sony HVL-F45RM en een portable flitsset (2 st., 600W) van Godox.

Uiteraard blijven er altijd nog wensen over voor tele-zoom-objectieven. Bovenaan het verlanglijstje staat:

 • Objectief 85 mm F1.4
 • Objectief Sony 70 - 400 mm F/4.0 – 5.6G

Om onder andere de uitsnijding, kleurtemperatuur, helderheid, kleurintensiteit en contrast achteraf te corrigeren maak ik gebruik van diverse fotobewerkings-software.De belangrijkste zijn:

 • ACDSee- Pro8
 • Photoshop CC en Elements 13
 • Photomatix Pro (HDR beelden)
 • Portrait Professional 11
Delen op Google +
Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: